Ontslag.net - Praktische ontslag hulp en informatie bij ontslag  
Naar de startpagina van Ontslag.net Advies vragen over ontslag
  Stap 3 >  Financiële gevolgen
 
Naar de startpagina van Ontslag.net

Reden van ontslag

Ontslag procedure

Financiele gevolgen

Statutair directeur

Ontslag begrippenlijst
   
   
 
Zoekt u direct advies? Neem dan telefonisch contact met ons op op: 0297-310101.
Op werkdagen bereikbaar
van 08.30 tot 17.30 uur

of stuur een e-mail (gratis)
   
  Financiële gevolgen
 

Pensioen

Wanneer een werknemer deelneemt aan een pensioenregeling via de werkgever zal deze stoppen op het moment dat de werknemer uit dienst treedt. Uiteraard blijft het opgebouwde pensioen bestaan in de vorm van een zogeheten “premievrije polis”. Er kan dan sprake zijn van een zogeheten “pensioenbreuk”. Deze wordt groter naarmate de werknemer door een periode van werkeloosheid geen pensioen opbouwt. Een pensioenbreuk is relatief beperkt indien de voorgaande pensioenregeling geïndexeerd is.

Werknemers die 40 jaar of ouder zijn konden tot 1 januari 2011 in aanmerking komen voor voortgang van hun pensioenopbouw middels de Stichting Financiering Voortzetting Pensioenverzekering (FVP).
De FVP kon er voor zorgen dat u toch pensioen op zou bouwen in een periode van werkloosheid. De instroom in deze regeling is dus per 1 januari 2011 geëindigd.  Dit betekent concreet dat werknemers van 40 jaar of ouder die op of na 1 januari 2011 WW gerechtigd worden, niet meer in aanmerking komen voor een bijdrage op grond van de FVP bijdrageregeling.  Verder is besloten  de betalingen van de FVP-bijdrage van werknemers die in 2010 werkloos worden op te schorten tot uiterlijk 1 januari 2014 en mogelijk te korten. Werknemers die voor 1 januari 2010 werkloos zijn geworden, worden in principe niet door deze maatregel getroffen.

« Terug naar 'Financiële gevolgen'
» Direct advies vragen

 
     
Surplus, ontslaghulp voor managers en directeuren
over Ontslag.net    
tell a friend | disclaimer | privacy | © , Surplus / Ontslag.net