Ontslag.net - Praktische ontslag hulp en informatie bij ontslag  
Naar de startpagina van Ontslag.net Advies vragen over ontslag
  Stap 1 >  Reden van ontslag
 
Naar de startpagina van Ontslag.net

Reden van ontslag

Ontslag procedure

Financiele gevolgen

Statutair directeur

Ontslag begrippenlijst
   
   
 
Zoekt u direct advies? Neem dan telefonisch contact met ons op op: 0297-310101.
Op werkdagen bereikbaar
van 08.30 tot 17.30 uur

of stuur een e-mail (gratis)
   
  Reden van ontslag
 

Onvrijwillig/ Functioneren

In de praktijk is dit een lastig onderwerp, want het heeft merendeels te maken met subjectieve oordelen van leidinggevenden.
Over het algemeen kan worden gesteld dat zowel werkgever als werknemer hun best moeten doen om goed functioneren te bevorderen. Meestal wordt het functioneren jaarlijks geëvalueerd middels zogenaamde functionerings- en/of beoordelingsgesprekken.

Het kan ook zijn dat een medewerker die jarenlang goed heeft gepresteerd, ineens te maken krijgt met gewijzigde functie-eisen of taakinhoud.
Indien zich noodzakelijkerwijs wijzigingen in de functie-eisen of taakinhoud voordoen, moet daarop van beide zijden geanticipeerd worden (bijv. door coaching, training) om zodoende de ingroei naar de nieuwe eisen te vergemakkelijken en het blijvend goede functioneren van de werknemer te waarborgen.

Let op: indien de functioneringsgesprekken en beoordelingen negatiever worden, kan dit voor een werkgever aanleiding zijn om op basis van niet goed functioneren ontslag aan te vragen. De werkgever beroept zich in die situatie op het slechte functioneren gerekend over een langere periode, met andere woorden; er is sprake van herhaaldelijk niet goed functioneren.


« Terug naar 'Reden van ontslag'
» Direct advies vragen

 
     
Surplus, ontslaghulp voor managers en directeuren
over Ontslag.net    
tell a friend | disclaimer | privacy | © , Surplus / Ontslag.net